Hızlı Bulgaristan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bulgaristan vize başvurusu nasıl yapılır, Bulgaristan vizesi kaç günde çıkar gibi sorularınızın cevaplarını sayfamızda bulabilirsiniz. Bulgaristan oturum izni ve Bulgaristan vatandaşlık için sorularınızı müşteri temsilcimize yöneltebilirsiniz. Bulgaristan’a seyahat etmek istiyor ancak prosedürü bilmiyorsanız Euroasia Global Visa Services bir telefon uzağınızda. Yetkililerimizle yapacağınız telefon görüşmelerinde vize prosedürleriyle ilgili bilgi ve destek alabilirsiniz. Yine web sitemizi inceleyerek güncel vize evrakları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
1. Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın
Bulgaristan vize türünüze (ruristik vize, ticari vize, transit vize, ziyaret vizesi) karar verdikten sonra kişisel veya mesleki durumunuzla ilgili hazırlamanız gereken güncel vize evrak listesini, web sitemizden ya da yetkililerimizden telefonla öğrenebilirsiniz. Hazırladığınız bu evrakları hangi şehirde yaşıyor olursanız olun kargo ile İstanbul ofisimize göndererek Bulgaristan vize başvurusu yapabilirsiniz.
2. Bilgilendirme için telefonumuzu bekleyin
Vize evraklarınız ofisimize ulaştığında yetkililerimiz tarafından titizlikle kontrolleri yapılacaktır. Eğer hatalı ya da eksik evrakınız varsa yetkilimizden bir uyarı maili ya da telefonu alacaksınız. Yetkilimiz size düzeltmeniz ya da tamamlamanız gereken vize belgelerini bildirecektir.
3. Bulgaristan vize ücretinizi ödeyin
Evraklarınız tamamlandığında size sıra vize ücretini (vize harcını) ödenmesine geliyor. Yetkilimiz size şahsi durumunuz ve vize türünüze göre ödemeniz gereken vize ücretiyle ilgili bilgi maili gönderecektir. Belirtilen bu ücret; vize harç bedeli, vize merkezi hizmet bedeli ve ofisimizin alacağı danışmanlık bedelinin karşılığıdır. Bu ücreti banka hesap numaramıza TL karşılığı olarak yatırabileceğiniz gibi dilerseniz de evraklarınızla birlikte ofisimize döviz olarak gönderebilirsiniz.
Bulgaristan vize ücreti Ne Kadar?
Bulgaristan vize ücreti vize türünüze göre değişiklik göstermektedir. Euroaisa Global Visa Services yetkililerini arayarak ödemeniz gereken güncel vize ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Size sunulan vize ücreti; konsolosluk vize harcı (vize türüne göre değişir) vize merkezi hizmet bedeli ve ofisimizin danışmanlık hizmetini karşılamaktadır. Bizim hizmetlerimiz arasında, zorunlu seyahat sağlık sigortası, yeşil sigorta, hotel rezervasyonu, evraklarınızın düzenlenip Konsolosluğa sunulacak hale getirilmesi vardır.
Parmak izi uygulaması yok
Bulgaristan Schengen üyesi ülkeler arasında yer almadığından henüz parmak izi taraması (biyometri işlemi) uygulamasına geçmemiştir. Bu nedenle Bulgaristan Konsolosluğu ve Bulgaristan Büyükelçiliği’nde parmak izi alınmadığından vize için şahsen başvuru yapılmamaktadır. Başvurunuz için evraklarınızı size en yakın ofisimize ya da İstanbul ofisimize kargoyla gönderdiğiniz takdirde sizin gelmenize gerek kalmadan vize başvurularınızı biz yapabiliyoruz.
Bulgaristan Vizesi Çıktıktan Sonra;
Pasaportunuzu size gönderiyoruz
Bulgaristan vizesiniz çıktıktan sonra Bulgaristan Konsolosluğu’ndan alıyoruz. Sizler isterseniz pasaportunuzu ofisimize şahsen uğrayarak teslim alabilirsiniz. Talebiniz halinde yetkilimiz ev ya da iş adresinize kargo yoluyla gönderecektir.
Vizenizi aldıktan sonra kontrol edin
Bulgaristan pasaportunuz elinize geçtiğinde ilk önce vizenizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bulgaristan vizesindeki fotoğraf size mi ait, vizeniz üzerinde isim ve soy isminiz doğru yazıyor mu, vizeniz istediğiniz tarihte başlayıp bitiyor mu, multi giriş isteğiniz onaylanmış mı gibi bilgileri teyit edin. Eğer vizenizde bir yanlışlık, eksiklik varsa zaman kaybetmeden Business Vize Merkezi yetkililerimizle iletişime geçip bilgi verin.
Bulgaristan İhale
Bulgaristan ihale için merak edilen bilgileri sayfamızda bulabilirsiniz. Bulgaristan ihale katılma şartları, Bulgaristan ihaleye katılmak için gereken belgeler, Bulgaristan’da ihaleye girmek ve Bulgaristan’da ihaleye katılma için şartlar için sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
İhalelere katılacak olan kişiler ilk önce elektronik ortamda protokol hazırlamaları gerekir. Hazırlanan protokolün ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir.
Kamu ihaleleri birkaç tane kategoriye ayrılır:
- Hizmet tedariki
- İnşaat işleri
- Ürün tedariki
Kamu ihalesi kazanan kişilerin belirlenmesi için kullanılan 2 temel kriter vardır:
- Ekonomik olarak en avantajlı teklifi sunan,
- En düşük fiyatı veren kişi
Bulgaristan Cumhuriyeti ayrımcılık yapmadan kamu ihalelerini ve imtiyaz prosedürlerine bağlı olarak Yabancı ve Bulgar tüzel veya gerçek kişilerin katılmasına izin vermektedir.
Aynı zamanda kamu hizmetlerine ve özel sektöre sözleşme imzalama ve AB yönergelerine eşitlik ve şeffaflık ilişkileri içerisinde hareket eder.
Bulgaristan İhale Türleri
Kamu ihaleleri:
- İnşaat işleri- 264.000 Bulgar levası üzerinde olacak
- Projeler ve hizmet tedariki- 60.000 Bulgar levası üzerinde olacak
Serbest seçimler:
- İnşaat işleri-60.000 Bulgar levası altında
- Ürün ve hizmet tedariki- 200.000 Bulgar levası altında olacak
- Proje -66.000 Bulgar levası altında
Kamu daveti:
İnşaat işleri-264.000 Bulgar levası arasında
Ürün ve hizmet tedariki ve projeler- 20.000-60.000 Bulgar levası arasında
Katılımcıların hazırlaması gereken evraklar:
Kayıt evrakları ( Tüzel kişi)
Tüzel kişi olması halinde;
1) İlgili mevzuat gereği kayıtlı olduğu sanayi /veya ticaret ve odasından Protokol kaydının yapıldığı senede alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösteren belgenin aslı ya da noterden onaylı örneği,
2) Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
3) Eğer ki protokol vekil tarafından imzalanmış ise, vekil adına düzenlenmiş noter onaylı vekâletname ve vekilin noter tasdikli imza beyannamesi olması gerekir.
Kimlik kartı (Gerçek kişi)
Gerçek kişi olması halinde ise;
1) Kayıtlı olduğu sanayi ya da ticaret odasından ya da esnaf ve sânatkar odası ya da ilgili meslek odasından protokol kaydının yapıldığı yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter onaylı örneği,
2) Noter tasdikli imza beyannamesi,
3) Eğer ki protokol vekil tarafından imzalanmış ise, vekil adına düzenlenmiş noter onaylı vekâletname ve vekilin noter tasdikli imza beyannamesi olması gerekir.
Gerekli Belgeler
- Katılım teminatının ödendiğini gösteren belge
- Banka hesap dökümü, finansal tablolar son birkaç yılın cirolarını gösteren evraklar
- Katılımcıların teknik tecrübesini kanıtlayan referanslar
- Kamu ihalesine katılmanıza engel olmadığına dair belgeler
- Katılımcılara ait belgeler
Bulgaristan ihale için daha detaylı bilgi almak ya da Bulgaristan ihale katılma şartları, Bulgaristan ihaleye katılmak için gereken belgeler, Bulgaristan’da ihaleye girmek ve Bulgaristan’da ihaleye katılma için şartlar için Bulgaristan vize uzmanlarımızı arayabilirsiniz.
Bulgaristan Şoför Vizesi
Bulgaristan şoför vizesi, Bulgaristan yük ve/veya yolcu taşıyacak kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Şoför vizesi Uzun süreli Bulgaristan oturum izni veren bir vize değildir. Şoför vizesi alabilmek için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekecektir. Bulgaristan şoför vizesi başvurularınız için gerekli olan evrakları seyahatinizin kapsamına göre hazırlamanız ve sunmanız gerekir. Business Vize Merkezi olarak, Bulgaristan şoför vizesi başvurularınızda her aşamada size destek sağlamakta, başvurunuzun takibini yapmaktayız.
Bulgaristan Şöför Vizesi Gerekli Belgeler
- Pasaport (Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış)
- 2 adet biometrik fotoğraf (35×45 mm ebatlarında, güncel, beyaz fon üzeri)
- Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben, kaşe ve imzası olan)
- Şirketin İmza Sirküleri
- Vergi Levhası fotokopisi
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
- Faaliyet Belgesi
- İşe Giriş Bildirgesi, Sgk Hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordrosu
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Aile bireyleri ve adres bilgilerini içeren)
- Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatlı Uluslararası geçerlilikte (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)
- Sürücü ehliyeti
- SRC belgesi
- Psikoteknik Belgesi
İşveren Evrakları:
- Bulgaristan’daki sözleşme partnerlerine ait bilgi (Şirketin tam adı, adresi şirket yöneticisi bilgisi)
Planlanan sefer ve daha önceki seferlerin nakliye ve teslimat işlerine ait belgeler (CMR/CARNET TIR)
- Taşıt Belgesi
- C2 nakliye izni
- Araç ruhsatları
Bulgaristan Şoför Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bulgaristan şoför vizesinin sonuçlanma süresi ortalama 10 iş günüdür. Konsolosluğun yoğun olduğu tarihlerde ve resmi tatil öncesi yapılan başvurularda bu süre uzayabilmektedir.
Business Vize Merkezi olarak Bulgaristan oturum izni başvurularınızda yanınızdayız. Bizlere çağrı merkezimizden ulaşabilir veya bg@eagvs.com mail adresimiz üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz.
Bulgaristan Tatili: Bulgaristan’a Nasıl Gidilir?
Değerli okuyucularımız, kış sezonunda kayakseverler için yaz sezonunda da deniz, kum, güneş sevenler için eşsiz bir ülke olan Bulgaristan’a yakın ve ekonomik olması sebebiyle her yıl Türkiye’den birçok kişi akın ediyor. Geçerli, çok girişli bir Schengen vizesiyle Bulgaristan’a giriş yapıbiliyor. İstanbul-Bulgaristan arası arabayla 5-6 saat sürüyor, her gün düzenli uçak ve otobüs seferleri bulunuyor, maceraseverler için de trenle ulaşım mümkün.
Bulgaristan’a ne zaman gidilir, hangi mevsim tatil için tercih edilmeli, Bulgaristan’da gezilecek yerler nereler, hangi şehirlere gitmeli ve en önemlisi ülkeye giriş yapabilmek için vize başvurusu nasıl yapılmalı gibi sorularınıza bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Sizler için faydalı olmasını amaçladığımız bu içeriğimizde Bulgaristan hakkında bilgi, en kolay ve hızlı vize başvurularının nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar mevcut. Coğrafi olarak yakın olmamızın getirdiği avantaj sayesinde ulaşım sorunu olmadan ülkeye olan seyahatlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Bulgaristan’a Nasıl Gidilir?
Bulgaristan’a hem karayolu hem de hava yolu ile ulaşmak mümkündür. Uçak, tren ve otobüslerle ülkeye ulaşım oldukça kolaydır. Kara yolu ile ulaşım yaklaşık 9 saat civarında sürerken hava yolu tercih edildiğinde bu süre bir buçuk saate kadar düşmektedir.
Bulgaristan’a sefer düzenleyen çok sayıda otobüs firması bulunmaktadır. Sitemizde otobüs firmalarına ve kalkış saatlerine dair bilgi bulabilirsiniz. Aynı zamanda keyifli bir tren yolculuğu için de İstanbul-Sofya treni olan Sofya Ekpress’i tercih edebilirsiniz. Türk Hava Yolları ile de İstanbul’dan Sofya’ya aktarmasız uçak bulmak mümkündür.
Havayolu ile Ulaşım
Türkiye’den Sofya’ya her gün aktarmasız uçuşlar yapılmaktadır. Yolculuk süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Karayolu ile Ulaşım
Otobüs,özel araba ve ya motosiklet ile Bulgaristan’a rahatlıkla ulaşılabilmektedir. İstanbul’dan her gün Bulgaristan’a otobüs seferleri bulunmaktadır. İstanbul’dan Sofya’ya hareket eden otobüsler yaklaşık 8-9 saat sürmektedir. Sınır kapısında yoğunluk varsa bu süre 1-2 saat daha uzayabilmektedir.
Demiryolu ile Ulaşım
Tren ile gitmek isteyenler İstanbul Sofya ekspresi ile Bulgaristan’a ulaşabilirler. Tren yolculuk süresiyse yaklaşık olarak 12 saat sürmektedir.
Bulgaristan’da Gezilmesi Gereken Yerler
Bu kadar ulaşım kolaylığında bahsettikten sonra biraz da gezilip görülmesi gereken yerler, Bulgaristan şehirleri hakkında konuşalım. Yaz aylarında planlanan bir seyahat için UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Nessebar Yarımadası, Sunny Beach, Plovdiv, Varna, Burgaz gibi yerler tercih edilebilir. Bulgaristan’ın hareketli gece hayatı ile eğlencenin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Ayrıca Bulgaristan’ın başkenti Sofya’yı da gezip görülmesi gereken yerlere ekleyebilirsiniz. Bulgaristan turistik yerler, mutlaka görülmesi gerekmekte.
Kış aylarında ise Bulgaristan kayak merkezinin yer aldığı Pamporovo, Bansko, Borovets gibi yerler için tatil planları yapılabilir. Doğa ile iç içe bir tatil isteyenler ise Rodop, Pirene, Rila bölgelerini tercih etmelidir.
Bulgaristan Etkinlikleri ve Gelenekleri
Hemen hemen her dönem yapılan geleneksel ve uluslararası festivaller şehre birçok turist çekmektedir. Bulgaristan’da baharın karşılanışı Baba Marta ile kutlanır ve herkes birbirine beyaz ve kırmızı yünden yapılmış marteniçka denilen süsler takarlar. Bu süsler takıldığında yıl boyunca sağlık ve mutluluk geleceğine inanılır. Yaptığınız seyahatlerde Baba Marta’yı yakalarsanız marteniçkalarınızı yakanıza iliştirmeyi unutmayın. 🙂
Eğer şubat aylarında ülkede bulunma fırsatınız olursa şarap kutlama günlerini yakalamış olursunuz. Trifon Zarezan denilen bu günlerde insanlar bir araya gelip birbirlerine şarap sunarak bu özel günü kutlar.
Sofya Uluslararası Film Festivali ise genellikle mart ayına denk gelir. Bahara doğru ise bu etkinlikleri Sofya Jazz Festivali, Salsa Festivali, Varna Uluslararası Müzik Festivali, Plovdiv Uluslararası Folklor Festivali takip eder. Kültür odaklı bir seyahat düşünüyorsanız Bulgaristan’ı bu aylarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Bulgaristan’a Nasıl Gidilir: Vize İşlemleri
Gelelim vize bilgilerine; Bulgaristan’a yapmayı düşündüğünüz seyahatler için vizeye ihtiyacınız olacaktır. Tüm ülkelerde olduğu gibi Bulgaristan vize başvuruları için de bir dizi prosedür yerine getirmeniz gerekir. Ancak Business Vize Merkezi olarak bizler, başvuru işlemlerinizi kolaylaştırarak, sizleri bürokratik aşamalarla yormadan hızlı bir şekilde işlemlerinizi tamamlamaktayız.
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Bulgaristan vizeleri veya Schengen vizeleri olmaksızın ülkeye giriş yapamazlar. Hususi, Diplomatik ve Hizmet pasaportuna sahipler 180 gün içinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Hali hazırda Schengen vizesine sahip olanlar Bulgaristan’a giriş yapabilirler. Ancak Bulgaristan vizesi sahipleri Schengen’e giriş yapamamaktadır.
Bilindiği üzere vize başvuruları için Bulgaristan Konsoloslukları yetki alanı kısıtlaması yapmaktadır. Dolayısıyla başvurularınızı ikamet ettiğiniz şehre bağlı bulunan konsolosluk üzerinden tamamlamanız gerekir. Vize departmanımız sizlere başvuru yapmanız gereken bölgeler ile ilgili bilgiler vererek işlemlerinizi en doğru kanaldan yürütür.
Farklı şehirlerde bulunan ofislerimiz aracılığıyla şahsen gelmenize gerek kalmadan bulunduğunuz yerden vize işlemlerini yürütebilirsiniz. Bulgaristan vize başvuruları için parmak izi uygulaması olmadığından işlemler için bizzat gelmeniz gerekmez. Sadece çağrı merkezlerimizi arayıp seyahatiniz hakkında temsilcilerimize bilgi vermeniz yeterlidir.
Seyahat amacınıza uygun bir şekilde turistik, ticari, aile ziyareti vize evrak listelerini sizlerle paylaşarak en doğru şekilde başvurunuzu tamamlamanızı sağlıyoruz. Başvurunuzun her aşamasında destek alabileceğiniz yetkililerimiz, yıllara dayanan tecrübe ve deneyimiyle sizlerin hizmetindedir.
En çok karşılaştığımız sorulardan biri, Bulgaristan’ın Schengen ülkesi olup olmadığıdır. Evet, ülke bir Avrupa Birliği ülkesidir ancak Schengen bölgesine henüz dahil olamamıştır. Dolayısıyla Bulgaristan’dan çok girişli vize alayım oradan diğer Schengen ülkelerine de nasıl olsa geçerim düşüncesiyle seyahat edilemez. Eğer çok girişli bir Bulgar vizeniz varsa sadece Romanya ve Hırvatistan’a giriş çıkış yapılabilirsiniz, Schengen ülkelerine giriş için Schengen vizesi olması gerekir.
Ancak süresi yeterli olan pasaportlarınızda geçerli bir Schengen vizesi varsa bu vize ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ülkeye girişlerde kontrol yetkisi her zaman sınır görevlilerindedir. Tavsiyemiz, yolculuk boyunca konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı yanınızda bulundurmanızdır.
Business Vize Merkezi başvurularınız için sizlere her adımda destek olmaktadır. Kişisel evraklarınızı (pasaport, biometrik fotoğraf, banka dökümü, davetiye, varsa konaklama ve ulaşım belgeleri, mesleki evraklar vb.) ofis adreslerimize kargo ile ulaştırabilir, ikamet ettiğiniz şehirden 0212 963 5014 nolu telefonla bize ulaşarak başvuru hizmeti alabilirsiniz.
Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Kısa süreli Bulgaristan vize başvurularınız yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. İşlemlerinizin her adımda takibini yaparak sonuçlandığında pasaportlarınızı istediğiniz adrese kargo ile ulaştırmaktayız.
Vize işlemleriniz için mesai saatleri içinde bizlere telefon numaralarımızdan ulaşabilir, başvurularınız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.